Човек, който не е възпламенил своя Дух,  след смъртта си

...
Човек, който не е възпламенил своя Дух,  след смъртта си
Коментари Харесай

Наистина ли смятате, че вашата Душа е безсмъртна?

 душа Човек, който не е възпламенил своя Дух,  след гибелта си просто се разтваря в инфослоевете на планетата….

Вие в действителност ли можете да допуснете мисълта, че в един непрекъснато изменящ се и смъртен свят  може да съществува  нещо непрекъснато, безсмъртно и не  подчиняващо се на естествените закони???

Ако е по този начин, тогава вие сте просто един набожен маниак или еретик, който желае да избяга във фантазиите си от действителността и проблемите. И не сте по-добри от обикновен  наркоман, само че той най-малко не крие своите цели и е почтен.

Противно на убеждението на доста религии, няма ясни индикации за безсмъртието на душата.

В християнството има понятия за загуба на душата, и за спасяването и.. В будизма – нирвана и анихилация..

За да разберем това,  е належащо първо да определим какво е това Душа? Какво е материя?

Ето и една ясна  визия и догадка. Ако желаете – оспорете я.

В източните  езотерични учения има  мисъл, че всичко е зародило от игрите на две начала – Шива (мъж,  дух) и Шакти (жена,  мощ на материята).

В квантовата физика, ние виждаме същото разделяне. Например две фундаментални квантови частици – електрон и позитрон, „ двама неразделни съпрузи “ – пораждат от  физическия  вакуум по двойки  и също по този начин се унищожават  по двойки (анихилират).

Всеки знае, че всеки атом се състои от тях, както и че електромагнитните сили произтичат от тяхното взаимоотношение. Може да се допусна, че и всички други известни частици и фундаментални сили са възникнали  от тях.

Така аз също мисля, че няма разлика сред материя и дух – това е едно нещо.

В езотериката има идея за фините тела, какво е това и  по какъв начин то е обвързвана с Душата?

На науката и е  добре известно действието на физическото тяло и мозъка, по-специално – носителят на съзнанието и душeвността, и това е потвърдено пробно, само че има нещо, което не може да се изясни – това са най-различните прояви на клинична  гибел и обособяване от тялото..

Така да вземем за пример –  аз имам вяра, че фините тела действат по същия метод, единствено че имат друга материя, осцилация, към момента не изучени от учените. Но по-посветените хора  приказват за смъртността  и за тези тънки обвивки. Например, за ефирното тяло – 9 дни, астралното – 40.. „ без зареждане “..

Т.е. за мен всички тези фини тела – са единствено формирания, концентрат с сила, които могат да се  усилват, да се променят и  теоретично да се разпадат на части – всичко по прилика на това, което виждаме към нас всеки ден, просто би трябвало да се одобри това, което е, а не да се измисля. Мога единствено да предположа от казаното  нагоре, че е налице една неделима духовна единица –  двойка,  и едната част  от тях е това, което се счита за „ душа “.

След това – мисля, че до момента в който това образувание не доближи освен това от „ ментално тяло “ – непостоянно и по-нагоре – няма смисъл да се приказва за него като за духовна самостоятелна единица, която се превъплъщава, нищо персонално, чист Живот, и аз не виждам в това нищо незаслужено или извънредно, просто разнообразни форми на битие, нищо повече.

И  е ясно, че човек, който не е възпламенил своя Дух,  след гибелта просто се разтваря в инфослоевете на планетата – в егрегора на „ Човечеството “ (както аз го дефинирам, всеки тип има собствен собствен), а от там и още веднъж съединената персона ще се  въплъти, която даже не е наясно, че тя е единствено фрагменти от предходните персони.

Например тук е подобаваща аналогията с вълната в океана – вълна, която е почнала своя път от единия бряг към този момент не е тази, която доближава до другия бряг, само че официално тя  може да се смята за такава.

Soul

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР